četvrtak, 21. januar 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Na Svečanoj sednici Skupštine grada uručena Vidovdanska nagrada, plakete i pohvale

Na Svečanoj sednici Skupštine grada uručena Vidovdanska nagrada, plakete i pohvale

Povodom Vidovdana u, Gradskoj upravi održana je Svečana sednica Skupštine grada na kojoj su, po tradiciji uručene Vidovdanska nagrada, plakete i pohvale.

Na svečanoj sednici Skupštine grada, odbornike, dobitnike nagrade i priznanja, kao i brojne goste pozdravila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. Ona je podsetila šta je u gradu i okolini urađeno od prošlog do ovog Vidovdana, kao i kakvi su infrastrukturni planovi lokalne samouprave u narednom periodu. Gradonačelnica je u obraćanju posebno istakla napore brojnih ustanova, preduzeća i pojedinaca u borbi protiv virusa korona.

Za iskazanu stručnost, požtrtvovanost i hrabrost u lečenju pacijenata tokom epidemije virusa Kovid 19, Vidovdansku nagradu dobili su lekari, zdravstveni i nezdravstveni radnici Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Kruševac. U ime dobitnika nagradu je primila doktorka Sandra Vesić Veškovac.

Plakete Grada Kruševca dodeljene su Policijskoj upravi Kruševac, Garnizonu Kruševac – Centru ABHO Kruševac i posthumno Zoranu Vuliću i Vladimiri Tasiću. Kruševački Garnizon dobio je plaketu zbog doprinosa u organizovanju privremenih kovid bolnica u gradu u vreme epidemije. Plaketa je uručena komandantu Garnizona, pukovniku Radetu Rnjakoviu.

Na svečanoj Skupštini uručeno je i 12 pohvala Grada Kruševca. Za doprinos u suzbijanju epidemije izazvane korona virusom, proizvodnjom natrijum hipohlorita za potrebe grada i Rasinskog okruga pohvalu je u ime preduzeća Henkel Srbija DOO Kruševac primio Dušan Antonijević.

Među dobitnicima pohvale Grada je i dugogodišnji snimatelj Televizije Kruševac, Predrag Grujić.

Najmlađi laureat Pohvale Grada je mladi Pavle Savić. Učenik koji je ovo priznanje zavredio izuzetnim uspehom tokom školovanja.

Pohvale Grada Kruševca dobili su i Služba mesnih zajednica, Klub privrednika, BIN komerc fabrika Kruševac, protojerej Ivan Cvetković, Gordana Jovanović, Dragan Vulić, volonteri Omladinske terenske jedinice i jedinice za delovanje u nesrećama, kao i penzioneri i građani Kruševca stariji od 65 godina.

Povezano