nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 4 m/s SZ
 

Jastrebac sve popularnija destinacija za izletnike iz svih krajeva Srbije

Jastrebac sve popularnija destinacija za izletnike iz svih krajeva Srbije

Svojim prirodnim lepotama i brojnim rekreativnim sadržajima, Jastrebac poslednjih godina privlači sve više posetilaca. Kako bi se uverila u priče o sve većoj popularnosti Jastrepca kod izletnika iz svih krajeva Srbije, naša ekipa posetila je danas ovo izletište.

Iako je radni dan, na parkingu Trajalove vile jedva da smo našli parking mesto. Do vile smo naišli na više grupa i pojedinaca izletnika. Na terasi vile bilo je slobodnih stolova, ali kako nam reče upravnik „Jastrebac lejk rizorta“, Vladica Milutinović, vikendom je jako teško naći slobodno mesto jer je posećenost od početka sezone izuzetno velika.

Pored prirodnih lepota, Jastrebac nudi i brojne rekreativne sadržaje koji bnoravak na ovoj planini čine još zanimljivijim.

Interesovanje posetilaca polako prevazilazi smeštajne kapacitetete. Milutinović ističe da dolaze turisti, izletnici, rekreativci, planinari, lovci, ali i sakupljači pečuraka i šumskog voća i bilja.

Oni koji su prvi put ovde, kažu da su pozitivno iznenađeni i da će se ponovo vratiti.

Jezero je trenutno ispražnjeno jer je pre nekoliko dana bujica oštetila deo staze. Milutinović kaže da se sanacija očekuje u narednim danima nakon čega će se ponovo napuniti. Vozači treba da imaju u vidu da su na putu do izletišta u toku radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju kolovoza u selu Lomnica.

Povezano