subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

U Kruševcu proglašena vanredna situacija

U Kruševcu proglašena vanredna situacija

Usled pogoršanja epidemiološke situacije, izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19, na današnjoj 15. vanrednoj  sednici gradskog Štaba za vanredne situacije doneta je Odluka o proglašenju vanredne situacije  na teritoriji Grada Kruševca. Odluka je doneta u skladu sa predlogom Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Zabranjujnje se okupljanje više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od 2 metra i odgovarajuće mere zaštite.

Ograničava se  rad ugostiteljskih objekata na radno vreme  od 7 – 20 časova.  Zabranjuje se  rad otvorenih i zatovorenih bazena, SPA i Wellness centara.

U zatvorenom prostoru uvodi se  obavezno nošenje maski i (ili) vizira, uz redukovanje broja ljudi na određenom prostoru kako bi se distanca od 2 metra ispoštovala.

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitne maske ili vizira  uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozipa.

Licima bez zaštitne maske se zabranjuje ulaz vozilo javnog prevoza ili organizovanog prevoza. Broj i raspored putnika u vozilu treba da je takav da omogućava propisanu udaljenost među njima od najmanje jedan metar.

Povezano