sreda, 23. jun 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Predsednik Vućić: Izgradićemo dve velike kovid bolnice, na Batajničkom drumu i u Kruševcu

Predsednik Vućić: Izgradićemo dve velike kovid bolnice, na Batajničkom drumu i u Kruševcu

Moraćemo da izbegnemo sudar gripa i kornavirusa na jesen, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će morati da se protiv gripa vakciniše više od dva miliona najugroženijih ljudi.

Vakcinu će primiti svi zdravstveni radnici, vojska, policija, šalterski službenici, deca od tri do 12 godina, penzioneri i svi hronični bolesnici.

Nateži talas koronavirusa očekujemo oko 1. novembra, a pre toga će krenuti grip, dodao je Vučić.

“Velika kovid bolnica biće izgrađena na Batajničkom drumu, između Zemuna i Batajnice, biće porušene tri zgrade i izgrađena velika bolnica”, rekao je Vučić, dodajući da će ona primati pacijente iz Mačve i Vojvodine.

Druga bolnica, nešto manja, biće izgrađena u Kruševcu rekao je on, dodajući da će ona primati pacijente iz južnog i centralnog dela Srbije.

Pored toga, obezbedićemo i 10 modularnih bolnica koje će lako moći da se premeštaju sa mesta na mesto prema potrebama, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od sutra u Beogradu zabranjeno svako javno okupljanje, a od petka biće uveden policijski čas zabrane kretanje do ponedeljka.

Situacija u Beogradu je alarmantna zbog koronavirusa,  a ozbiljna u još četiri grada, rekao je Vučić prilikom obraćanja javnosti u Predsedništvu Srbije.

“Od sutra sledi zabrana svakog okupljanja više od 5 ljudi u zatvorenom ili otvorenom prostoru, od petka do ponedeljka sledi policijski čas”, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da će biti obezbeđena šetnja majkama sa decom, penzionerima i ljudima sa kućnim ljubimcima.

Govoreći o situaciji  sa koronom Vučić je rekao da je danas najteži dan u Srbiji jer je preminulo 13 osoba, da je 110 obolelih na respiratoru bilo u 15 časova, a da je već 120.

“Skoro 4.000 pozitivnih na koronu je u bolnicama, bolnice su nam pune”, rekao je on.

On je dodao da će sva obaveštenja uslediti posle sastanka Kriznog štaba.

Vučić je istakao da mu je prva briga da zaštiti građane, te da sve političke reakcije, sve šerpe, bes, budu usmereni na njega, a ne na lekare.

Povezano