četvrtak, 13. avgust 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 42%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Posle proglašenja vanredne situacije na teritoriji Grada Kruševca, gradonačelnica Jasmina Palurović održala konferenciju za novinare

Posle proglašenja vanredne situacije na teritoriji Grada Kruševca, gradonačelnica Jasmina Palurović održala konferenciju za novinare

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije i nakon vanrednog zasedenja gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurovć održala je konferenciju za novinare.

Na sednici je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Kruševca, a mere predviđaju zabranu okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica i držanje fizičke distance od dva metra.

Zabranjuje se održavanje javnih skupova – koncerata, utakmica, svadbi, rođendana, a rad ugostiteljskih objekata treba prilagoditi uz određenu distancu stolova i lica u objektu. Njihov rad, kao i rad kladionica, igraonica  će biti dozvoljen od 7 do 20 sati, uz obavezno postavljanje dezobarijera.

U javnom prevozu uz poštovanje osnovnih mera obezbediti stalnu dezinfekciju i provetravanje, a rad bazena, spa i velnes centara zabranjuje se do daljnjeg.

U parkovima i javnim površinama dozvoljeno je okupljanje maksimalno 5 lica, a svi privredni subjekti treba strogo da se pridržavaju propisanih mera zaštite.

Stanje u Opštoj bolnici u Kruševcu je za sada stabilno. Od 66 pacijenta sa respiratornim smetnjama, kod 16 njih je potvrženo prisustvo virusa Kovd 19.

Vojni objekat u kompleksu kasarne u Parunovcu planiran je za takozvanu Kovid bolnicu, a o tome i da li će i u Kruševcu biti uvedno vanredno stanje gradonačelnica Palurović je odgovorila da će se  kao i do sada upravljati po odlukama Republičkog kriznog štaba i da će javnost o tome biti blagovremeno obaveštena.

 

 

Povezano