sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Uskoro jači pritisak vode u Mudrakovcu

Uskoro jači pritisak vode u Mudrakovcu

Oko 800 stanovnika Mudrakovca dobiće jači pritisak vode

Na lokaciji kod Tri šešira u Mudrakovcu u toku su radovi Javnog-komunalnog preduzeća Vodovod „Kruševac“ za priključenje ovog dela naselja na cevi jačeg profila iz ulice Žrtava fašizma.

Prva faza ovih radova, istakao je direktor Vodovoda, Slobodan Lazić, počela je još tokom proleća sa ciljem dobijanja veće količine vode i pojačanog pritiska. Ovim radovima koji su sada pri kraju, a praktično se sprovode tokom cele ove godine, jer smo od Aerodroma do ovog dela sproveli cevovod od Fi 300, u ulici Žrtava Fašizma, jer je ovaj deo Mudrakovca uvek imao probleme sa količinama u snabdevanju vodom, omogućili smo da priključenjem i prelaskom preko ove ulice dobiju znatnu količinu vode, da mogu da je koriste i da imaju adekvatan pritisak.

Investicija je vredna 7 miliona dinara, a finansirana je iz gradskog budžeta i Vodovoda.

Oko 800 stanovnika Mudrakovca, istakao je predsednik Saveta ovdašnje mesne zajednice i član Gradskog veća, Milomir Marinković, nakon okončanja radova, tokom naredne sedmice, imaće jači pritisak vode. Građani Mudrakovca poslednjih godina nisu mogli da se okupaju u kupatilu koje je na spratu. Imali su velikih problema, posebno u letnjem periodu. Izražavam zadovoljstvo što će od ovog trenutka Mudrakovčani imati mnogo bolje vodosnabdevanje. Predstoji nam velika investicija promene azbestnih cevi i nadam se da ćemo i to uspeti da uradimu u predstojećem periodu.

Radovi na pojačanju cevi u Mudrakovcu, biće završeni tokom naredne nedelje.

Povezano