nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Privodi se kraju potpisivanje ugovora za mere aktivne politike zapošljavanja

Privodi se kraju potpisivanje ugovora za mere aktivne politike zapošljavanja

U kruševačkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje privodi se kraju potpisivanje ugovora za mere aktivne politike zapošljavanja. Inače, poslodavci su iskazali potrebu za određenim strukama visokog i srednjeg obrazovanja, kao i pomoćnim radnicima.  

Diplomirani inženjer geodezije, poljoprivredni inženjer, mašinski, poljoprivredni i ekoniomski tehničar, knjigovođa, vozači C kategorije i pomoćni radnici za rad u proizvodnji – zanimanja su koja su trenutno tražena na evidenciji kruševačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za mere aktivne politike zapošljavanja iz godine u godinu vlada veliko interesovanje, osim za program pripravnika koji se tiče lica sa visokim obrazovanjem.

Programi pripravnika podrazumevaju stručno osposobljavanje lica za samostalan rad u struci radi polaganja pripravničkog ispita odnosno radi pripravničkog staža.

Poslodavcu se u tom slučaju refundira neto zarada u iznosu od 35 hiljada dinara, plus porezi i doprinosi u periodu od 9 ili 12 meseci što zavisi od toga da li je lice sa šestim ili sedmim nivoom kvalifikacija.

Privodi se kraju potpisivanje ugovora za mere aktivne politike zapošljavanja po redovnim javnim pozivima, naglašava Ana Bacić iz kruševačke Filijale.

Povezano