sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 64%
Brzina vetra: 5 m/s SZ
 

„Moravskim koridorom do Kruševca za dve godine“

„Moravskim koridorom do Kruševca za dve godine“

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

U Beogradu je održan prvi sastanak međuresorne Radne grupe za koordinaciju, praćenje i podršku realizacije projekta izgradnje Moravskog koridora od Pojata do Preljine.

Sastankom je predsedavala potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je istakla da bi Koridor mogao biti realizovan za četiri godine. Ona je rekla da je izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara, strateški važan projekat za Srbiju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Naš cilj jeste da za dve godine Kruševac auto-putem bude povezan sa Koridorom 10, za manje od tri godine da Kraljevo i Čačak budu povezani auto-putem, a da kompletan projekat bude završen za četiri godine“, navela je ministarka.

Glavne teme prvog sastanka Radne grupe ticale su se procedure obezbeđivanja finansiranja projekta, efikasnijih načina za pribavljanje materijala za izgradnju auto-puta, zatim ažuriranje studije o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i izmeštanja gasne i elektroenergetske infrastrukture na trasi budućeg koridora.

Povezano