četvrtak, 22. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

„Čarapanija“ u znaku Vidovdana

„Čarapanija“ u znaku Vidovdana

Ovih dana izašao je novi broj revije Zavičajanog društva Kruševac „Čarapanija“, koji je gostujući na našoj Televiziji predstavio sekretar redakcije Dragiša Stepanović. 

„Čarapanija“ je po 9. put među Kruševljanima, kojima kroz tekstove brojnih autora predstavlja teme i ličnosti pre svega iz bogate prošlosti ovog kraja, kaže Dragiša Stepanović, dodajući kako je aktuelni broj u znaku Vidovdana.

„Čarapanija“ je rezultat entuzijazma ekipe koja ga radi sa puno strpljenja i ljubavi, svakom tekstu prethodi istraživački rad, a čitaocima se deli besplatno.

U novoj „Čarapaniji“ Ljubica Petković donosi „Letopis crkve Lazarice“, Duška Radosavljević piše o „Kruševcu po prvi put u britanskim novinama“, Slavoljub Bojić prilaže zabeleške sa terena učesnika kruševačkog 12. puka u aprilskom ratu 1941. godine, Ivan Rizinger ima tekst o Rasinskom narodnooslobodilačkom partiynaksom odredu, Milorad Sijić piše o pozorištu u vreme okupacije, između 1916. i 1918. godine, dok se Miroljub Nicović seća „Magičnih slika u tami“, odnosno starih kruševačkih bioskopa… I dok pomenuti tekstovi čekaju na čitaoce, u „Čarapaniji“ već razmišljaju i o sledećem, jubilarnom broju…

„Čarapanija“, tako, nastavlja da istražuje istorijsko i multikulturalno nasleđe našeg kraja, kao živog jezgra tradicije koja zaslužuje da bude sačuvana. Između ostalog i između korica ove revije.

Povezano