subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Ministarka Zorana Mihajlović sa delegacijom obišla radove na izgradnji Moravskog koridora

Ministarka Zorana Mihajlović sa delegacijom obišla radove na izgradnji Moravskog koridora

Uprkos epidemiji i brojnim zaštitnim merama, građevinari rade na izgradnji Moravskog koridora. Radove je danas obišla potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Gradilište na mestu gde će biti buduća petlja Kruševac Zapad, na deonici Pojate – Kruševac, sa ministarkom obišli su i gradonačelnica Kruševca, ambasador Sjedinjenih Američkih Država i zamenica ambasadorke Velike Britanije. 

Obilazeći radove na izgradnji Moravskog koridora, deonice Auto puta od Pojata do Kruševca, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da Srbija u ovom važnom projektu ima kvalitetne i dobre partnere, izvođača radova konzorcijum Behtel Enka, kao i Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Mihajlović je rekla da ovako teška vremena traže jake, odvažne i vredne jedinice lokalne samouprave.

Potpredsednica Vlade apelovala je na sve građevinare u Srbiji da zaštite radnike od virusa, ali u isto vreme i da učine sve da gradilišta rade jer je to veoma važno za opstanak naše privrede. Napomenuvši da radovi teku prema utvrđenoj dinamici, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović ocenila je da je Moravski koridor višedecenijski san Kruševljana. Ona je naglasila da je lokalna samouprava uradila preko dve hiljade rešenja za eksproprijaciju i na taj način omogućila da izgradnja Koridora počne u Kruševcu.

Na izgradnji Moravskog koridora u toku su zemljani radovi na mestu gde će se nalaziti petlja Kruševac Zapad.  Šef projekta Koridora Srbije, Leonid Vuković je rekao da će ova petlja omogućiti direktnu vezu Kruševca sa Moravskim koridorom. On je podsetio da je prva deonica koridora od Pojata do Kruševca duga 27, 8 kilometara.

Moravski koridor finansira Britanska organizacija za finansiranje izvoza. Zamenica ambasadorke velike Britanije Rebeka Fabrici rekla je da je ovoj organizaciji Moravski koridor prvi projekat u Srbiji.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Entoni Godfri je rekao da je veoma ponosan na saradnju sa resornim ministarstvom te da je oduševljen što vidi opipljiv dokaz zajedničkih napora.

Rukovodilac gradilišta kompanije Behtel Enka Ozer Inal poručio je da će kao izvođači radova dati sve od sebe kako bi pružili najbolji kvalitet u izgradnji Moravskog koridora. Ovaj Auto put biće dug 112 km, radiće se u tri etape, a u projekat će biti uloženo 800 miliona evra. Sa pratećim objektima i 5G mrežom Moravski koridor biće najsavremeniji Auto put u našoj zemlji. Spojiće 7 gradova i opština sa preko pola miliona stanovnika, a na ovom potezu posluje više od 25 hiljada privrednih subjekata i preduzetnika.

Povezano