četvrtak, 21. januar 2021.

Kruševac
četvrtak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Bezbednost u saobraćaju na teritoriji grada Kruševca – zadovoljavajuća

Bezbednost u saobraćaju na teritoriji grada Kruševca – zadovoljavajuća

U cilju pojačane bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, u proteklom periodu je na teritoriji grada Kruševca izgrađena nova saobraćajna infrastruktura, preduzete su određene preventivne mere, ali i pojačana kontrola od strane Saobraćajne policije PU Kruševac. S obzirom da su navedene aktivnosti doprinele većoj bezbednosti u saobraćaju, trenutna situacija u našem gradu je zadovoljavajuća, poručuju iz pomenute ustanove. 

Početak godine na teritoriji grada Kruševca, donosi pozitivne rezultate kada je reč o bezbednosti učesnika u saobraćaju, a prilog tome je primetno smanjen broj saobraćajnih nezgoda, istakla je oficirka Odeljenja saobraćajne policije Marija Radivojević.

Modernizacijom i izgradnjom saobraćajne infrastrukture, kako na gradskom tako i na seoskom području, stvoreni su određeni uslovi za bezbednije odvijanje saobraćaja, a dobrom saradnjom Saobraćajne policije i  Savetom za bezbednost saobraćaja preduzete su određene preventivne mere.

Inače, posebnu pažnju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, posvećuju bezbednosti najmlađih u saobraćaju. Pa je tim povodom u Osnovnim školama realizovan projekat „Osnovi bezbednosti dece“ namenjen učenicima prvog, četvrtog i šestog razreda u okviru koga im je ukazana važnost na ispravno ponašanje u saobraćaju. Prilikom odlaska dece na eksurzije, vršena je kontrola autobusa. I to nije sve. Učenici i deca predškolskog uzrasta su bili u prilici da obiđu Policijsku upravu i upoznaju se sa načinom rada ove ustanove.

Još jedna od oktivnosti u cilju veće bezbednosti učesnika u saobraćaju je neposredan kontakt sa sugrađanima, kojim smo takođe ukazali na značaj poštovanja saobraćajnih propisa, naglasila je Marija Radivojević.

 

Povezano