četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Nada Blam – o kulturi ali i o poštovanju pravila u saobraćaju

Nada Blam – o kulturi ali i o poštovanju pravila u saobraćaju

Na otvaranju „Leta Kulture 2020“ Kulturnog centra Kruševac razgovarali smo sa našom proznatom glumicom Nadom Blam o njenom životu i radu, ali i vožnji i poštovanju pravila u saobraćaju uzevši u obzir da Radio Televizija Kruševac realizuje projekat „Čuvaj sebe – misli na druge“ pod pokroviteljstvom grada  Kruševca.

Rođena je u staroj dorćolskoj jevrejskoj porodici od oca Rafaela, muzičara i profesora na Muzičkoj akademiji i majke Živane-Žane glumice. Njen brat je poznati kompozitor i džez muzičar Miša Blam. Pohađala je osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i „Đuro Đaković“, II i III beogradsku gimnaziju, nižu i srednju muzičku školu „Vojislav Vučković“, odsek solo pevanje. U trinaestoj godini nastupila je u Narodnom pozorištu u predstavi Bez krivice krivi Ostrovskog. Kao gimnazijalka igrala je i pevala u predstavi Kosa. Vratila se ovoj predstavi kao student III godine. Studirala je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi Minje Dedića. Diplomirala je 1976. sa predstavom Lizistrata, tumačeći istoimenu glavnu ulogu. Postala je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu (1976), što je ostala do danas.

Živi i radi u Beogradu. Glumica je za našu medijsku kuću govorila o svojoj karijeri, radu u novonastalim uslovima, uspomenama koje je vezuju za Kruševc, ali je i uputila poruku za sve učesnike u saobraćaju obzirom da Radio televizija Kruševac ove godine realizuje projekat „Čuvaj sebe, misli na druge“ pod pokroviteljstvom grada Kruševca

Nadu Blam publika, naročito ova iz Kruševačkog kraja pamti po ulozi Smiljane u seriji „Selo gori a baba se češlja“ reditelja Radoša Bajića, koja se i sada emituje na Radio televiziji Srbije.

Povezano