nedelja, 9. avgust 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Početak radova na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin

Početak radova na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin

Radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od koronavirusa u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu obišao je ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima i predstavnicima grada Kruševca.

-Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, uradi sve što je potrebno da se ovde smeštaju ljudi koji su oboleli od Kovida, da ih lečimo, da im pomognemo – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od Kovid 19 u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu.

Grad Kruševac paralelno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta. Tokom obilaska lokacije, ministar odbrane je informisan preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova.

Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova. Kako je izjavila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, u kasarni „Rasina“ će u najkraćem roku biti izgrađena Kovid bolnica. Trenutno se raščišćava teren i svi stari objekti na ovoj lokaciji biće uklonjeni. Ovo je od izuzetne važnosti, kako za Grad Kruševac tako i za ovaj deo Srbije, jer će ovde biti izgrađena bolnica kapaciteta 500 ležajeva i biće instalirana najsavremenija oprema koja će biti korišćena za lečenje pacijenata obolelih od koronavirusa – rekla je gradonačelnica Kruševca.

 

Povezano