četvrtak, 21. januar 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Do polovine novembra otvoreni konkursi za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Do polovine novembra otvoreni konkursi za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Grad Kruševac, raspisao je, polovinom marta, šest podsticajnih mera za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Konkursi su otvoreni do 15. novembra, ili do utroška sredstava.

Kruševački poljoprivrednici mogli su konkurisati za veštačko osemenjavanje krava, ostavljenu žensku telad, zatim,  za meru nabavke nove poljomehanizacije i opreme, za kojom, već godinama unazad, vlada i najveće intersovanje, kao i za višegodišnje voćne zasade, beskamatne poljoprivredne kredite i osiguranje poljoprivrednih useva, plodova i životinja.

Grad Kruševac opredelio je 38 miliona za navedenih šest konkursa, namenjenih subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje.

Nedavno je zatvoren i Javni poziv za projekat direktne pomoći socijalno ugroženim proizvođačima, podelom plastenika, na koji se javilo 59 kandidata, a koji Grad Kruševac drugu godinu zaredom, realizuje u saradnji sa organizacijom ASB, koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke.

Inače, u skladu sa načelom unapređenja kvaliteta života i rada na seoskom području, i ravnomernog razvoja i ulaganja u grad i selo, u toku je redovno održavanje seoskih puteva, koje Grad u ovom periodu realizuje. Takođe, u toku je i vanredno saniranje nekategorisanih puteva od posledica i štete nastale usled olujnog nevremena i obilnih padavina, koje su u više navrata zadesile kruševački kraj.

 

 

Povezano