sreda, 21. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
15°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Prva faza aerodroma Rosulje pri kraju

Prva faza aerodroma Rosulje pri kraju

Prva faza izgradnje Aerodroma Rosulje je pri kraju. Hangar je završen, urađena je i stajanka sa rubnom stazom, a u toku su radovi na postavljanju elektro instalacije. Direktorka Aerodroma Dragana Pavlović očekuje da se Aero Klub Mihajlo Živić uskoro preseli sa Starog na Aerodrom Rosulje.

Izgradnja hangara na Aerodromu Rosulje počela je početkom juna kada je potpisan ugovor između Grada Kruševca, Aerodroma Srbije i izvođača radova i preduzeća „SK mont inžinjering“ iz Babušnice. Direktorka  Aerodroma Rosulje Dragana Pavlović kaže da je zadovoljna onim što je do sada urađeno.

Pored hangara urađena je i stajanka sa rubnom stazom, a u sledećoj fazi Aerodrom Rosulje treba da dobije i uređenu poletno – sletnu stazu.

Pavlović očekuje da se Aero Klub Mihajlo Živić uskoro preseli sa Starog na Aerodrom Rosulje.

Hangar je ukupne površine preko 600 metara kvadratnihsa, a završetkom travnate piste dužine 800 metara i završetkom piste sa čvrstim zastorom dužine 1.300 metara, aerodrom dobiti kodnu oznaku 2B, što označava upotrebu aviona sa rasponom krila od 15 metara do 24 metra. Prema rečima ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je nedavno posetila radove, Zorana Mihajlović  u Aerodrom Rosuljke će do 2023. godine država uložiti 6 miliona evra.

Povezano