nedelja, 3. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

VIKEND SA KNJIGOM: Kako probuditi svoju uspavanu energiju – ostati u formi u visoko tehnološkom društvu  

VIKEND SA KNJIGOM: Kako probuditi svoju uspavanu energiju – ostati u formi u visoko tehnološkom društvu  

„Našem svetu preti skrivena kriza energije. Naše visoko tehnološko, nestalno društvo baca mnoge od nas u hroničnu fizičku, emocionalnu i duhovnu iscrpljenost“ – piše Džudit Orlov u knjizi „Pozitivna energija“, nudeći korisne sugestije za duhovni proces obnavljanja   

 Živimo u svetu nasilja, sebičnosti, nestalne ekonomije i zastrašujućih bolesti – ali i u svetu ljubavi, čuda i isceljenja. I sve to utiče na našu energiju, pri čemu smo deo velikih, nevidljivih, kovitlajućih energetskih polja, pozitivnih i negativnih, koja oblikuju lično i planetarno zdravlje. To je konstatacija Džudit Orlov, psihijatra, intuitivne isceliteljke i autorke knjige „Pozitivna energija“ koja spaja bisere tradicionalne medicine sa vrhunskim znanjem o intuiciji, energiji i duhovnosti.

Knjigu, pritom, otvaraju konkretna pitanja: Da li ste uvek u žurbi i odbijate da priznate da ste umorni? Da li ste očajnički prezauzeti, uplašeni  da kažete „ne“? Nosite li na sebi ožiljke očnjaka energetskih vampira, da li vam talas nasilja o kojem slušate u vestima oduzima energiju?

„Našem svetu preti skrivena kriza energije. Naše visoko tehnološko, nestalno društvo baca mnoge od nas u hroničnu fizičku, emocionalnu i duhovnu iscrpljenost. Bombardovani prevelikim brojem informacija i iznureni robovanjem elektronskoj pošti, faksovima i telefonima, tonemo u tehno očajanje“ – piše Džudit, čija je namera da čitaoce upozna sa energetskom psihijatrijom, što je termin koji je skovala kako bi opisala novu vrstu psihoterapeutske prakse koju primenjuje, a koja se bavi suptilnim energetskim podrškama zdravlju i ponašanju, spajajući klasičnu medicinu sa saznjanjima o suptilnim energijama, koje su u mnogim kulturološkim, isceljujućim tradicijama poštovane kao naša životna snaga.

Kako sama kaže, svi znamo da energiju dobijamo iz hrane, sna i  vežbanja. Ali, na nas utiče i razgranata mreža energetskih polja, koju naših pet čula ne mogu da otkriju. „Postoji energetsko polje ili „vibracije“ koje izbijaju iz svega na šta nailazimo, od namirnica do prijatelja i događaja. Naša reakcija na te vibracije manifestuje se kroz naš nivo energije“.

Program pozitivne energije Džudit Orlov zasniva se na deset ključnih saveta, od kojih je svaki detaljno razložen u svakom od isto toliko poglavlja knjige upotpunjenih intervjuima sa uticajnim ličnostima (Kvinsi Džouns, Leri King, Naomi Džad, Širli Meklejn, Džejmi Li Kertis…) koje poveravaju iskustva u korišćenju određenih savete da bi proizvele više energije. A ti saveti su: probudite intuiciju i podmladite se; nađite okrepljujući duhovni put; osmislite energetski svestan pristup ishrani, vežbanju i zdravlju; usmerite i generišite pozitivnu emocionalnu energiju za suprotstavljanje negativnosti; razvijte seksualnost sa žarištem u srcu; otvorite se za protok kreativnosti i inspiracije; veličajte svetost smeha i ugađanja; privlačite pozitivne ljude i situacije; zaštitite se od energetskih vampira i stvorite obilje. Autorka kaže da je – kroz akcije proizašle iz pobrojanih saveta – imperativ da se povrati psihička i fizička vitalnost:

„Uzdahnućete s olakšanjem, odjednom nalazeći objašnjenja za ‘psihosomatske’ simptome kao što su hroničan umor, fibromijalgija, depresija i anksioznost… Naučićete kako da se zaštitite od ljudi koji vam oduzimaju energiju i kako da se suprotstavite osećanjima bespomoćnosti ili neminovnosti koja u vama bude poremećeni društveni odnosi…“.

U vreme kada se u mnogim oblastima života osećamo iscrpljeno i premoreno, knjiga „Pozitivna energija“ (izdanje „Lagune„) svojevrsna je ulaznica u duhovni proces obnavljanja od koga možemo imati samo koristi.

Slavoljub Marković

Rubriku realizujemo u okviru projekta na osnovu Konkursa za sufinasniranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.