sreda, 21. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta grada Kruševca

Javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta grada Kruševca

U Gradskoj upravi u Kruševcu, krajem prošle nedelje održana je Javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta grada Kruševca za 2020. godinu.

Usled proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, došlo do pomeranja građevinske sezone kao i do promene izvora finansiranja nekih investicija. Jedan broj  investicija koje su planirane Odlukom o budžetu grada Kruševca za tekuću godinu trebalo je da se finansira delom iz sredstava lokalnog budžeta, a delom iz sredstava JP „Putevi Srbije“ i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

S obzirom da još uvek nije poznato kako će se vršiti sufinansiranje investicija, grad Kruševac će se u narednom periodu okrenuti finansiranju investicija iz lokalnog budžeta, što je uticalo i na izmenu Pregleda kapitalnih projekata grada Kruševca za period od 2020. do 2022. godine.

Uvedene su i nove investicije, a zbog vanrednog stanja, kod nekih korisnika je došlo do manjeg ostvarenja sopstvenih prihoda, što je dovelo i do promena u finansiranju njihove redovne delatnosti.

Takođe, ostvaren je i neplaniran prihod po osnovu koncesione naknade.

Sve ostale planirane investicije za 2020. nastaviće se redovnom dinamikom i u kontinuitetu – objavljeno je na gradskom sajtu.

Povezano