nedelja, 27. septembar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U organizaciji Kulturnog centra u Kruševačkom pozorištu – koncert pijanistkinje Sanje Pantović

U organizaciji Kulturnog centra u Kruševačkom pozorištu – koncert pijanistkinje Sanje Pantović

U organizaciji  Kulturnog centra Kruševac, u Maloj sali Kruševačkog pozorišta koncert je održala pijanistkinja Sanja Pantović iz Kragujevca.

– Pubilika se uželela klasične muzike, a u Kruševac uvek rado dolazim, kaže pijanistkinja.

Dela Šuberta, Prokofjeva, Mocarta i Baha, u maloj sali Kruševačkog pozorišta  izvela je kragujevčanka Sanja Pantović. Od kako je prestalo vanredno stanje i i omogućeni kulturnoi događaja, ova umetnica koncerte je održala u Vrnjačkoj Banji i Kraljevu. U Kruševcu koncert drži treći put

Utisak Sanje Pantović je da se publika uželela klasične muzike

Jedan od zapađenih nastupa bio je i Omaž Emi Bič.

Sanja Pantović je završila studije klavira u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti, Od 1985. do 2005.  radila je kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. Zvanje saradnika za uže stručno umetničku oblast klavir – uporedni predmet na Fakultetu umetnosti u Nišu dobija 2005, a naredne godine u istom zvanju prelazi na Filološko – umetnički fakultet u Kragujevcu za predmet klavirska muzika.

Od 2008. godine, u zvanju docenta na katedri za klavir u Kragujevcu predaje Klavirsku muziku i Metodiku nastave klavira. Objavila je više stručnih radova i učestvovala na većem broju naučnih konferencija.

Povezano