nedelja, 27. septembar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Uručena nagrada za organizovanje Evropske nedelje mobilnosti i svečano otvorena nova kampanja

Uručena nagrada za organizovanje Evropske nedelje mobilnosti i svečano otvorena nova kampanja

Grad Kruševac dobio je nagradu Evropske komisije za organizovanje Evropske nedelje mobilnosti 2019. godine u kategoriji većih opština.

Manifestacija Evropska nedelja mobinlosti, realizovana prošle godine pokazala se kao veliki uspeh i između ostalog, povećala je svest o održivoj urbanoj mobilnosti u  opštinama širom regiona. Zahvalnice onima koji su podržali i učestvovali u realizaciji Nedelje mobilnosti uručila je gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević i pomoćnici gradonačelnice. Među dobitnicima su Stalna konferencija gradova i opština, Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja Kruševac, Regionalna privredna komora Kruševac, Saobraćajna policija Policiske uprave u Kruševcu , brojna javna i privatna preduzeća, vrtići, škole, mediji. Kroz uporan rad već nekoliko godina usvajanjem plana za održivu urbanu mobilnost prepoznati smo kao vizionari, naglasila je gradonačelnica. Gradsku upravu Kruševac povodom velikog priznanja koje je grad dobio za organizaciju manifestacije prošle godine i početka ovogodišnje Nedelje mobilnosti obišla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gde se zadržala u kraćem razgovoru sa gradskim rukovodstvom, a zatim je isprobala vožnju Kolibrijem,  vozilom na električni pogon.

Ambasador i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici uručio gradonačelnici Kruševca Jasmini Palurović pobedonosni pehar Evropske komisije koji je Grad dobio za organizovanje prošlogodišnje Evropske nedelje mobilnosti.

Ovu prestižnu nagradu Kruševac je dobio u konkurenciji sa 3135 gradova i opština širom Evropske unije.

Nakon uručenja pehara na Trgu glumaca simbolično je puštanjem balona otvorena ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti koja traje do 22. septembra i koja se održava u 49 zemalja i preko 2600 gradova i opština.

Pored građana i predstavnika lokalne samouprave svečanosti su prisustvovali potpredsednica Vlade Srbije, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nacionalni koordinator Evropske nedelje mobilnosti Zorana Mihajlović, zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern i sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Grad Kruševac dobio je nagradu Evropske komisije za organizovanje Evropske nedelje mobilnosti 2019. godine u kategoriji većih opština. Manifestacija Evropska nedelja mobilnosti,  realizovana prošle godine pokazala se kao veliki uspeh i između ostalog, povećala je svest o održivoj urbanoj mobilnosti u  opštinama širom regiona.

Zahvalnice onima koji su podržali i učestvovali u realizaciji Nedelje mobilnosti uručila je gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević i pomoćnici gradonačelnice. Među dobitnicima su Stalna konferencija gradova i opština, Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja Kruševac, Regionalna privredna komora Kruševac, Saobraćajna policija Policiske uprave u Kruševcu, brojna javna i privatna preduzeća, vrtići, škole, mediji.

Kroz uporan rad već nekoliko godina usvajanjem plana za održivu urbanu mobilnost prepoznati smo kao vizionari, naglasila je gradonačelnica. Gradsku upravu Kruševac povodom velikog priznanja koje je grad dobio za organizaciju manifestacije prošle godine i početka ovogodišnje Nedelje mobilnosti obišla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gde se zadržala u kraćem razgovoru sa gradskim rukovodstvom, a zatim je isprobala vožnju Kolibrijem,  vozilom na električni pogon.

 

 

Povezano