subota, 31. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Poslednji vašar u godini – na Malu Gospojinu

Poslednji vašar u godini – na Malu Gospojinu

U ponedeljak je crkveni praznik Mala Gospojina. Ovo je i dan kada se u Kruševcu održava vašar. Poslednji u godini. Da li će biti održan, pitali smo direktora Javnog preduzeća Poslovni centar Dragog Markovića. 

-Kako za sada stvari stoje, vašar na Malu Gospojinu biće održan, ocenio je direktor Javnog preduzeća Poslovni centar Dragi Marković i dodao da su izdali sva planirana mesta na vašarištu.

Marković je napomenuo da su spremni da vašar organizuju uz primenu svih preporučenih mera zaštite od koronavirusa.

U blizini vašarišta je i Kvantaška pijaca kojom upravalja Poslovni centar. Napominjući da se i tamo primenjuju sve mere zaštite od koronavirusa, Marković je podsetio da je ovo takozvana špic sezona za kvantaš te da je ova pijaca otvorena 24 sata.

Poslovni centar uskoro će početi da upravlja javnom garažom iza Nacionalne službe za zapošljavanje. Konstrukcijski je završena, a prema očekivanjima Markovića ova javna garaža trebalo bi uskoro da počne sa radom.

U razgovoru o aktivnostima Javnog preduzeća Poslovni centar, direktor Marković je rekao da su pred početak školske godine obeležili horizontalnu signalizaciju u zonama svih škola i da sada rade na obeležavanju gradskih ulica i parking mesta.

Povezano