utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

U Varvarinu obeležen Dan opštine

U Varvarinu obeležen Dan opštine

Polaganjem venaca u Spomen parku Sastavci i Svečanom sednicom skupštine, opština Varvarin obeležila je svoj dan.

Na današnji dan 23. septembra 1810. godine na Varvarinskom polju dogodila se  jedna od najvažnijih bitaka za slobodu srpskog naroda. Polaganjem venaca opštinskog rukovodstva i direktora Javnih preduzeća i ustanova i svečanom sednicom u velikoj sali Narodne biblioteke, ove godine bez zvanica i prijatelja, uz poštovanje svih preporučenih mera tokom kovid pandemije, obeležen je dan opštine. Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine, Vojkan Pavić.

-Ovo je dan kada se sumiraju rezultati iz predhodnog perioda a između dve sednice donete su i važne odluke koje će uticati na prosperitet i razvoj opštine. Pred nama su izazovi i neizvesnost a jedina briga je očuvanje zdravlja stanovnika opštine, rekla je pored ostalog i podsetila na  realizovane i započete aktivnosti u predhodnoh godinu dana, i iznela planove za naredni periodu predsednica Violeta Lutovac Đurđević.

Plakete opštine Varvarin za izuzetno dostignuće i rezultate u radu ostvarenom u oblasti zdravstva i u oblasti poljoprivrede dodeljene su Domu zdravlja Doktor Vlastimir Godić i poljoprivrednom gazdinstvu Arsić Bačina. Zahvalnice su dobili za dobrovoljno davanje krvi Adam Godić,  poseban doprinos i pomoć sugrađanima tokom vanrednog stanja- radnik Crvenog krsta Ljiljana Arsić, za uzorno, hrabroi odlučno izvršavanje zadataka u odbrani otadžbine, vojnik sa Košara Milan Pavlović, nesebično zalaganje i pomoć meštanima mesne zajednice Bošnjane tokom vanrednog stanja-udruženje žena Dar Bošnjane, za doprinos u razvoju sporta Fudbalski klub Orašje i Milan Jocić. Učenici generacije škola u Opštini,  nosioci dipolome Vuk karadžić, osvajači nagrada na republičkim takmičenjima, i nastavnici mentori učenika osnovne škole Jovan Kursula, koja danas obeležava svoj dan i srednje, nagrađeni su novčanim nagradama kao i zaslužni pojedinci za doprinos u razvoju poljoprivrede i protivgradni strelci, koje će im naknadno biti uručene.  naknadno.

Obeležavanju Dana opštine Varvarin prisustvovali su članovi opštinskog veća, odbornici, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Povezano