četvrtak, 20. februar 2020.

Kruševac
četvrtak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Sve spremno za lovnu sezonu

Sve spremno za lovnu sezonu

1.500 kruševačkih lovaca kreće u lov na poljsku divljač, zeca i fazana.
* Na nišanu i predatori

U iščekivanju 28. oktobra, kada u kruševačkom kraju počinje glavna lovna sezona na poljsku divljač, zeca i fazana, sve je spremno. Lov će se odvijati u pet lovnih dana – 28.oktobra, 4,11,18. i 25. novembra. Loviće se isključivo fazan i zec, dok se poljska jarebica ne lovi. Ujedno će se loviti i predatori koji su se ove godine namnožili, kažu u LU Kruševac.
Lovačko udruženje upozorava članove na neophodnost preduzimanja svih mera bezbednosti u toku odvijanja lova. Neophodno je da se svi učesnici pridržavaju propisanih mera o načinu izvođenja lova, naročito u pogledu rukovanja lovačkim oružjem i pucanju na divljač koja nisko leti ili se kreće u pravcu drugih lovaca, kao i na parcelama na kojima se odvijaju poljoprivredni radovi i nalaze ljudi.
Svi lovci treba da se pridržavaju kodeksa ponašanja lovaca – ističe predsednik ovdašnjeg lovačkog društva Vladica Kostić. – Lovci su u obavezi da na sebi imaju marker prsluke radi bezbednosti u lovu.
Inače, ovo lovačko društvo je od svojih sredstava u toku ove godine kupilo i u dva navrata unelo preko 2500 fazanske divljači.
U planu je da po završetku lovne sezone na poljsku divljač u svoja lovišta unese 200 zeca – kaže upravnik lovišta Milomir Civić, uz lovački pozdrav „Dobar pogled i mirna ruka“.
Dragoljub ĐOKIĆ – Gagi

Povezano