subota, 31. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Na 3. sednici Skupštine grada usvojen rebalans budžeta, izabran zamenik predsednika Skupštine, imenovani vršioci dužnosti direktora u nekoliko javnih preduzeća i ustanova

Na 3. sednici Skupštine grada usvojen rebalans budžeta, izabran zamenik predsednika Skupštine, imenovani vršioci dužnosti direktora u nekoliko javnih preduzeća i ustanova

Danas je održana 3. sednica Skupštine Grada Kruševca. Pred odbornicima je bilo 115. tačaka dnevnog reda.

Usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu, izabran je zamenik predsednika Skupštine, a pored ostalog imenovani su i vršioci dužnosti direktora u nekoliko Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

Na 3. sednici Skupštine Kruševca većinom odborničkih glasova usvojena je Odluka o rebalansu budžeta Grada za ovu godinu. Budžet je rebalansom uvećan za skoro 500 miliona dinara pa sada iznosi oko 4 i po  milijardi dinara. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, rekla je da je budžet za ovu godinu bio planiran na oko 3 milijarde i 970 miliona dinara, ali da je epidemija koronavirusa uticala da dođe do rebalansa u gradskoj kasi.

Na sednici je većinom odborničkih glasova za zamenika predsednika Skupštine Grada izabran Siniša Maksimović, odbornik Socijalističke partije. Većinom glasova izabrani su i predloženi članovi radnih tela Skupštine. Odbornici su usvojili Izveštaj o izvršenju gradskog budžeta u prvih šest meseci ove godine, kao i Odluka o završnom računu gradskog budžeta 2019. godine.  Na sednici su donete odluke o izmenama za ovu godinu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Kruševca i Programa uređivanja građevinskog zemljišta. Odbornici su prihvatili predloženi Program kontrole kvaliteta vazduha u Kruševcu za ovu i narednu godinu.

U objedinjenom pretresu odbornicu su većinom glasova usvojili i više Planova detaljne regulacije, kao i nekoliko Odluka o izradi Planova i detaljne regulacije. Na sednici su imenovani vršioci dužnosti  nekoliko Javnih preduzeća i ustanova. Za v.d. direktora Gradska toplana imenovan je Dušan Gvozdenović, Poslovnog centra Miloš Milošević, v.d. Biznis inkubatora je Martina Manojlović, Sportskog centra Predrag Milenković, Centra za stručno usavršavanje Nikola Džugurdić, Centra za socijalni rad, Jovana Dunjić i zdravstvene ustanove Apoteka Kruševac, Ana Čolić.

Odbornici su usvojili i predloge rešenja o imenovanju predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova. Odbornici su usvojili i finansijske izveštaje iavnih preduzeća za prošlu godinu i izveštaje o radu u prva dva kvartala ove godine. Odlukom većine osnovan je Savet za rodnu ravnopravnost, a na sednici je usvojeno i niz imovinsko – pravnih pitanja.

Povezano