utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Manifestacija „Pod krilima Arhangela“ u porti Manastira Arhangela Gavrila u Stalaću

Manifestacija „Pod krilima Arhangela“ u porti Manastira Arhangela Gavrila u Stalaću

U porti Manastira Arhangela Gavrila u Stalaću organizovana je 20. po redu manifestacija „Pod krilima Arhangela“.

Ova manifestacija beleži dve decenije trajanja, kroz likovne kolonije prošlo je na više od stotine slikara sa svih kontinenata, a ove godine zbog pandemije Korona virusa nismo bili u mogućnosti da organizujemo koncert klasične muzike, kao ni pozorišnu predstavu, istakao je organizator manifestacije i idejni tvorac Dragan Čapkunović.

Prestižna priznanja „Zmaj od Stalaća“ i „Vila od Stalaća“ uručena su pojedincima koji su dali doprinos da manastir,porta i sama manifestacija imaju značajno mesto na kulturno-turističkoj mapi. Ovogodišnja „Vila od Stalaća“ je Tanja Stupar Ljubisavljević, a među „Zmajevima od Stalaća“ je novinar i pisac Ivan Rizinger.

Predsednik Udruženja građana“Čuvari Mojsinjske Svete Gore“ Slavoljub Ljubisavljević uručio je medalje za oblast umetnosti Goranu Ćeličaninu i Snežani Milosavljević, a za očuvanje tradicije i kulturnog stvaralaštva Draganu Čapkunoviću.

Radovi nastali na 20-toj likovnoj koliniji „Pod krilima Arhangela“ krasiće Dom kulture i druge ustanove podno Mojsinjske Svete Gore.

Povezano