utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Tablet računari za učenike romske nacionalnosti u OŠ „Dragomir Marković“

Tablet računari za učenike romske nacionalnosti u OŠ „Dragomir Marković“

U medijateci škole „Dragomir Marković“ učenicima romske nacionalnosti koji su pohađali letnju školu, uručeni su tablet računari na kojima će pratiti on lajn nastavu. Reč je o drugoj fazi projekta „Podrška učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju posledica pandemije COVID 19“.

Kruševačka osnovna škola „Dragomir Marković“ želeći da prevaziđe prepreke koje su učenici romske nacionalnosti imali u savladavanju gradiva sa početkom epidemije, i praćenjem nasteve elektronskim putem, uključila se u projekta „Podrška učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju posledica pandemije COVID 19“. Druga faza projekta usmerena je na pomoć nastavnicima i učiteljima na realizaciji on lajn nastave i podrazumeva podelu tableta učenicima romske nacionalnosti objašnjava direktor škole Saša Jevtić.

„Dragomir Marković“ jedna je od 10 škola u Srbiji gde se sprovodi ovaj projekat, a izabrana je jer joj gravitira veliki broj romske dece.

Prva faza projekta je sprovedena kroz 10-todnevnu letnju školu za učenike od 1.-8. razreda, a Ivona Tairović bila je učesnik. Jedna je od 30 učenika koji su dobili tablet kako bi mogli da prate nastavu. Pitali smo je kako je to radila na početku pandemije:

Učenici su tablet računare i besplatan pristup internetu dobili na godinu dana. Projekat sprovode i finansiraju Fond za obrazovanje Roma organizacija OPRE ROMA SRBIJE i Fond za otvoreno društvo.

Povezano