utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Kulturni centar Kruševac – bogat program za oktobar

Kulturni centar Kruševac – bogat program za oktobar

Kulturni centar Kruševac pripremio je i za oktobar bogat program. Pored muzičkog, likovnog i pozorišnog sadržaja, Kulturni centar će ovog meseca organizovati i kolaž program povodom Dana oslobođenja Grada, kao i Izložbu knjiga i izdavačke delatnosti Rasinskog okruga.

Kulturni centar Kruševac oktobar je programski započeo obeležavanjem Dečije nedelje. U petak i subotu Kulturni centar organizuje tradicionalni Pesnički fijaker i 3. Festival muzike za decu Rasinskog okruga. Jedna od urednica u Kulturnom centru, Rajni Aleksić kaže da će zbog epidemije  Festival biti održan u formi revijalne večeri. Ona je na konferenciji za novinare rekla i da Pesnički fijaker polazi sa Trga glumaca u petak u 10 sati.

Kulturni centar ovog meseca organiozuje i dve likovne izložbe u legatu Milića od Mačve gde će samostalno izlagati Jelena Tijanić Savi i Miroslav Živković. Jedna od urednica, Slađana Obradović najavila je da će Kulturni centar 14. oktobra, kolaž programom pored mosta na Rasini, obeležiti Dan oslobođenja Grada. Ona je za 21. i 22. najavila i tradicionalnu Izložbu knjiga i izdavačke delatnosti Rasinskog okruga.

Kulturni centar Kruševac za pet dana planira da na Slobodištu sa istoimenim Udruženjem  organizuje likovnu koloniju koja nosi nazivom Pod kapijom sunca. Pored toga, tokom ovog meseca Kulturni centar organizovaće i koncert klasične muzike, a jedan deo programa biće posvećen umetnosti stripa i pozorišta.

Povezano