subota, 31. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Kruševac u toku druga faza realizacije projekta „Moja prva plata“

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Kruševac u toku  druga faza realizacije projekta „Moja prva plata“

Za program  „Moja prva plata“ poslodavci iz Kruševca izskazali su veliko interesovanje. Oko dve stotine privrednih subjekata projavilo se za program zapošljavanja mladih i to za više pozicija, odnosno veći broj radnih mesta.

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u toku je druga faza realizacije projekta Moja prva plata, kojom je omogućeno mladima do 30 godina starosti da dođu do prvog radnog mesta.Pravo učešća u ovom projektu imaju nezaposleni sa završenom srednjom školom i oni sa visokim kvalifikacijama, istakla je načelnica programa zapošljavanja, preduzetništva obrazovanja i obuke, Ana Bacić.

Projekat „Moja prva plata“ doprineo je da se mladi koji do sada nisu bili na evidenciji nezaposlenih prjave u većem broju, dodala je Bacić

Poslednja faza projekta, odnosno potpisivanje Ugovora treba da se završi do polovine decembra, a narednih 9 meseci odabrani kandidati će imati priliku da pokažu svoja znanja i veštine na pozicijama za koje su potpisali ugovor. Očekivanja nadležinih su da se putem  programa „Moja prva plata“ u Srbiji uposli oko 10 hiljada mladih.

Povezano