subota, 31. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

KAKO JE RADIO RADIO: Film o pola veka Radio Kruševca (kompletna verzija)

KAKO JE RADIO RADIO: Film o pola veka Radio Kruševca (kompletna verzija)

Pola veka postojanja, Radio Kruševac obeležava i filmom KAKO JE RADIO RADIO.

U etru smo već – pola veka. Sa 6. sprata Doma sindikata odlaze u etar prepoznatljivi i novi glasovi, vesti, muzika… I nema toga što ovaj radio ne zna i ne ume. Bdi nad svojim gradom i kada ostali spavaju, budi ih, informiše, svira im, zabavlja ih. I tako od 14. oktobra, 1970. godine.

Pola veka Radio Kruševca tema je kratkog filma koji je sa ovu priliku pripremljen, a sa ciljem da u pola sata smesti svih proteklih 50 godina sećanja na ljude, emisije, događaje. Kako je radio radio, od prvih emisija, gostiju, direktnih prenosa i javnih snimanja, preko formiranja orkestra, Produkcije gramofonskih ploča, Drugog programa… sve do naših dana, kada se trebalo prilagoditi novim medijskim i tehnološkim standardima, pa i preko interneta „strimovati“ – kako se to popularno kaže – program za čitav svet, uz brojne projekte čija je realizacija doprinela finansijskoj stabilnosti ali i programskoj raznovrsnosti i obogaćenju.

Sa jasnom programskom misijom nastavio je ovaj radio i posle privatizacije medijske kuće kojoj pripada pre pet godina, sledeći reči koje je novi vlasnik Radoica Milosavljević tada rekao da od svih zaposlenih očekuje predanost, odgovornost i profesionalizam, kako bi ostali među kvalitetnijim u Srbiji.

Osim prošlosti za ponos, ima Radio Kruševac svakako i svoju budućnost. Priču o radiju koji je uticao na odrastanje mnogih generacija, ali i – kao najstariji elektronski medij u ovom delu Srbije – i uspostavljanju profesionalnih medijskih standarda, sačuvali smo za vas u kratkom filmu koji ćete ovih dana moći da vidite na Televiziji Kruševac.

Povezano