ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 76%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Oбележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА)

Oбележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА)

Fotografije: Instagram / buducnostsrbijeav

Данас је у просторијама Безбедносно-информативне агенције обележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Председник Србије Александар Вучић и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припадника Агенције, након чега је одржан свечани колегијум на којем су се обратили председник Србије и директор БИА.

У обраћању присутнима председник Вучић честитао је свим припадницима Дан Агенције и захвалио им се на уложеном труду и раду. Председник Вучић истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду и опремљености, као и у постигнутим резултатима у претходном периоду.Нагласио је да је неопходно и даље улагати у млад и стручан кадар и развијати техничку опремљеност Агенције.

Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.

Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство Агенције наставити да улаже све своје напоре како би се материјални и статусни положај Агенције, а тиме и њених припадника даље унапређивао.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Sa čuvarima srpske bezbednosti i sigurnosti. Čestitam svim pripadnicima BIA njihov dan, sa željom da zauvek zapamte činjenicu da imamo samo jednu otadžbinu – Srbiju i da uvek budu na njenom braniku.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Нагласио је да је уверен да ће Агенција, као и претходних година успешно извршавати постављене задатке на добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.

Такође, поводом Дана Агенције, заслужним припадницима уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години.

Povezano