sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Povezivanje izvoznika na republičkom nivou

Povezivanje izvoznika na republičkom nivou

U organizaciji Regionalne privredne komore Kruševac i Udruženja izvoznika Srbije, organizovan je skup sa privrednicima Rasinskog okruga na kome je predstavljeno ovo novoosnovano udruženje.

Ciljeve i aktivnosti udruženja predstavili su članovi Upravnog odbora, predsednik Svetozar Mrkšić i predstavnica kancelarije Udruženja  Ivana Petrović. Bilo je reči i o carinskom zakonu koji se tiče izvoza, predstavljen je program integrisane podrške inovacijama i izložen je kratak osvrt na nacionalne programe podrške za izvoznike i najava izvozno orjentisanih događaja do kraja ove godine.

– Izvoz srpskih preduzeća je imao trend rasta u prethodne tri godine, ali je u prva tri meseca ove, izvoz robe  za 9% manji nego u prethodnoj godini. Zbog unapredjenja ove oblasti, Udruženje je osnovano početkom  godine, a sada je u planu da se što veći broj izvoznika informiše o ovoj inicijativi – ističe predsednik  Upravnog odbora Udruženja Svetozar Mrkšić.

Prezentaciji je  prisustvovalo 25 predstavnika izvoznika iz Kruševca i okoline, medju kojima su i “ Branko Perišić“, DHL Internešnl , DOO Rubin i Tehnogradnja.

Povezano