petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Srednja Hemijsko tehnološka škola ulazi u sistem dualnog obrazovanja

Srednja Hemijsko tehnološka škola ulazi u sistem dualnog obrazovanja

Ugovore o dualnom obrazovanju danas su potipisali predstavnici Hemijsko tehnološke škole iz Kruševca sa Trajal korporacijom – za obrazovanje učenika ugostiteljske struke u turističkom kompleksu LEJK RESORT na Jastrepcu i firmom REALTOR gde će se nastava u okviru učenja kroz rad odvijati u restoranu Bagdala u Kruševcu.

Srednja Hemijsko tehnološka potpisivanjem dva ugovora ulazi u sistem dualnog obrazovanja, a učenjem kroz rad, školovaće se ukupno 27 konobara i 30 kuvara. U bliskoj budućnosti Trajal korporacija planira iniciranje akreditacije novih zanimanja iz oblasti gumarske i proizvodnje eksploziva.

U Lejk Resortu školovaće se 10 konobara i 8 kuvara, a Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Rasinskog okruga poziva i ostale kompanije da se uključe u proces dualnog zato što se u ovom periodu prikupljaju izjave o namerama.

Ugovor o dualnom obrazovanju 5 konobara i isto toliko kuvara između firme REALTOR i Hemijsko tehnološke škole potpisan je u restoranu Bagdala u Kruševcu. Bagdala već ima uspešnu saradnju sa Hemijsko tehnološkom školom kroz realizaciju praktične nastave.

U sistem dualnog obrazovanja do sada je sa teritorije Rasinskog okruga uključeno 40 kompanija.

Povezano