sreda, 23. jun 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

U Kruševcu izložba ptica pod nazivom „Ornitološki šampionat Srbije“

U Kruševcu izložba ptica pod nazivom „Ornitološki šampionat Srbije“

U holu zatvorenih bazena, u organizaciji Udruženja za zaštitu, odgoj i proučavanje ptica „Zlatno pero“ , pod pokroviteljstvom Srpske ornitološke federacije, organizovana je Savezna izložba ptica „Ornitološki šampionat Srbije“. 

Među 70 izlagača, odnosno odgajivača ptica na izložbi je učestvovao i predsednik Udruženja za zaštitu i odgoj ptica „Štiglić“ iz Leskovca Vladimir Nikolić.

U drugačijim uslovima i bez posetilaca zbog trenutne epidemiološke situacije, izložba je organizovana iznad svih očekivanja, sa zadovoljavajućim kvalitetom, naglasio je predsednik Saveza Srpske Ornatološke Federacije Robert Tomek.

Primarni cilj naše organizacije je razvoj avikulture kao i razvijanje svesti o potrebi zaštite ptica u prirodi, ali i razvoj takmičarskog duha i tradicije odgoja ptica na ovim prostorima, istakao je predsednik Udruženja „Zletno pero“ Miroslav Stojanović, pokazujući zadovoljstvo zbog organizovanja izložbe u većpomenutim uslovima

Ovakve i slične  aktivnosti, organizovaće  se ukoliko to dozvoli trenutna epidemiološka situacija, dok će se redovne unutar Udruženja realizovati po već utvrđenom planu.

 

Povezano