četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Povodom Dana primirja predsednik Vučić dodelio odlikovanja pojedincima i institucijama koji su se istakli u borbi na suzbijanju koronavirusa

Povodom Dana primirja predsednik Vučić dodelio odlikovanja pojedincima i institucijama koji su se istakli u borbi na suzbijanju koronavirusa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, povodom Dana primirja u Velikom ratu, dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, kao i pojedincima koji su spašavajući tuđe živote rizikovali svoje.

Predsednik Vučić je Zlatnom medaljom za zasluge odlikovao posthumno zaizuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva doktora Miroslava Vasića iz Sela Varvarin i doktora Dragoslava Arsića iz Toljevca.

 Predsednik Vučić je tim povodom poručio da su oni svojim radom, čašću i odgovornošću zaslužili da postanu primer svima nama. Predsednik je čestitao građanima današnji praznik ističući da se danas obeležava vremesrpske tragedije, ali i veličanstvenih pobeda. Inače, na listi dobitnika odlikovanja je 101 ime, ali su ih epidemiološke mere zaštite sprečile da se tim povodom svi okupe na jednom mestu, već će im predsednik uručiti ordenje kada epidemiološkasituacija to dozvoli. Imena svih dobitnika pročitana su danasu zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, u kojoj su, poredpredsednika Vučića, prisustvovali još i premijerka Ana Brnabić i epidemiolog dr Predrag Kon – član Kriznog štaba, jedan od laureata, odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Povezano