sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 64%
Brzina vetra: 5 m/s SZ
 

Tokom vikenda kruševačka služba Hitne medicinske pomoći imala skoro 50 izlazaka na teren i oko 70 pregleda u ambulanti

Tokom vikenda kruševačka služba Hitne medicinske pomoći imala skoro 50 izlazaka na teren i oko 70 pregleda u ambulanti

Tokom vikenda kruševačka služba Hitne medicinske pomoći imala je skoro 50 izlazaka na teren i oko 70 pregleda u ambulanti. Prema rečima načelnice doktorke Gordane Simić juče je Hitna reagovala više od 20 puta. 

U vikendu za nama kruševačka služba Hitne medicinske pomoći imala je skoro 50 izlazaka na teren i oko 70 pregleda u ambulanti. Govoreći o intervencijama koje je tokom vikenda imala ova služba, načelnica doktorka Gordana Simić kaže da su imali 10 izlazaka na javna mesta među kojima je bio i jedan udes. Juče je kruševačka Hitna pomoć izlazila na teren više od 20 puta, a od tri izlazaka na javna mesta dva su bila zbog padova sugrađana, a jedan zbog lica u alkoholisanom stanju.

Doktorka Simić savetuje građane koji dobiju povišenu temperaturu da uzmu lek koji smanjuje temperaturu,  da piju puno tečnosti i da kontaktiraju Kovid ambulantu koja svakog dana radi do 8 uveče.

S obzirom da je ovo vreme slava, doktorka Simić apeluje na umerenost, ali pre svega na odgovornost građana i njihovu svest o širenju kovid virusa.

Načelnica Hitne pomoći podseća hronične bolesnike da se redovno kontrolišu i da uzimaju propisanu terapiju.

Povezano