subota, 5. decembar 2020.

Kruševac
subota
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
7°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 3 m/s IJI
 

Održana sednica Saveta Rasinskog upravnog okruga – razmatrana trenutna epidemiološka situacija

Održana sednica Saveta Rasinskog upravnog okruga –  razmatrana trenutna epidemiološka situacija

U kruševačkoj Gradskoj upravi održana je sednica Saveta Rasinskog upravnog okruga, na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija.

U radu sednice učestvovali su načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, gradonačelnica Kruševac Jasmina Palurović, predsednici opština Okruga, kao i predstavnici Sektora za vanredne situacij, direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac i načelnici republičkih inspekcijskih službi.

Situacija se neprekidno prati na terenu i postupa se u skladu sa odlukama republičkog, gradskog i opštinskih Kriznih štabova.

Najgore epidemiološko stanje trenutno je u opštinama Aleksandrovac i Trstenik, gde je neophodno preduzeti pojačane mere kontrole i nadzora nad propisanim Odlukama. Na teritoriji ovih opština proglašena je vanredna situacija.

S obzirom na novi Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je stupio na snagu 13. novembra ove godine, komunalne inspekcija i komunalna milicija imaće pojačana ovlašćenja i nadležnosti kontrole na terenu, počev od izricanja prekršajnih naloga, do privremene zabrane obavljanja delatnosti za pravna lica i preduzetnike koji krše propise.

Povezano