petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Zaključci sa telefonske sednice Gradskog štaba za vanredne situacije – nove mere od utorka

Zaključci sa telefonske sednice Gradskog štaba za vanredne situacije – nove mere od utorka

Na juče održanoj 26. telefonskoj vanrednoj sednici, gradski Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca. 

Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru kao i na otvorenom prostoru  u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Zabranjuje se okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Rad tržnih centara je moguć uz poštovanje zabrane okupljanja ljudi, uz obavezno poštovanje fizičke distance u lokalima i drugim objektima unutar tržnog centra.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti kao što su svadbe, rođendani, proslave krštenja u ugostiteljskim objektima, dečijim igraonicama itd. Zabranjuje se sportske i druge manifestacije zabavnog karaktera.

Ograničava se rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata  na teritoriji grada Kruševca do 18:00 časova i navedeno ograničenje traje do 05:00 časova idućeg dana.

Apoteke, dostave hrane, delovi benzinskih stanica za naplatu i točenje goriva i privredni subjekti koji rade i treću smenu su izuzete od mera ograničenja radnog vremena.

Rad ugostiteljskih objekata prilagoditi tako da broj osoba za stolom ne može biti veći od dvoje uz poštovanje obavezne distance od 2 metra između stolova.

Preporučuje se svim obrazovnim ustanovama da organizuju rad prema trenutnoj zdravstveno epidemiološkoj situaciji i nastave sa poštovanjem svih epidemioloških mera.

Omogućiti rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Nalaže se da PU „Nata Veljković“ Kruševac sprovede sve mere zaštite u skladu sa uputstvima nadležnog ministarstva. Preporuka roditeljima je da čuvanje dece organizuju mimo vrtića, osim ako radne obaveze roditelja to ne dozvoljavaju.

U javnom prevozu uvesti strogu kontrolu obaveze nošenja zaštitne maske uz ograničenje maksimalnog broja putnika na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozipa. Licima bez zaštitne maske se zabranjuje ulaz vozilo javnog prevoza ili organizovanog prevoza. Vozači taksi vozila su u obavezi da imaju adekvatnu zaštitu uz postavljanje zaštitne  pregrade radi distanciranja  od putnika  u vozilu, kao i čestih provetravanja i dezinfekcija vozila.

Zabranjuje se rad zatvorenih i otvorenih  bazena, SPA i Wellness centara. Zabrana upotrebe bazena ne odnosi se na profesionalni sport i upotrebu u svrhu lečenja uz poštovanje preventivnih mera.

U parkovima, dečjim i sportskim igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do 5 osoba.

U verskim objektima, i prilikom verskih obreda sprovoditi sve mere lične zaštite.

Rad kozmetičkih, frizerskih salona, salona lepote, organizovati uz sprovođenje svih mera zaštite od strane zaposlenih.

Obustaviti treninge kolektivnih sportova i sportova sa kontaktom, za treniranje  profesionalnih sportista upravljati se prema instrukcijama Ministarstva za sport.

Zabranjuje se održavanje proba hora, folklora i plesova.

U svim objektima javne namene  potrebno je sprovoditi čestu dezinfekciju – minimum jednom dnevno odgovarajuhim dezinfekcionim sredstvima.

Preporuka da se u stambenim zgradama sprovodi minimum jedanput dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija.

Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije) kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Sve navedene mere stupaju na snagu od utorka 24.11.2020. godine i važiće narednih deset dana.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.