nedelja, 17. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

O kontroli sprovođenja mera Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije – Dušan Todorović

O kontroli sprovođenja mera Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije – Dušan Todorović

Čuli smo koje se mere Vlade Srbije i gradskog Štaba za vanredne situacije primenjuju večeras od 18 časova, a o tome ko će kontrolisati sprovođenje tih mera i razlozima zbog čega su uvedene, razgovarala je naša ekipa sa članom Štaba za vanredne situacije Grada Kruševca Dušanom Todorovićem.

Sprovođenje Vladinih mera za suzbijanje širenja korona virusa koje su stupile na snagu večeras u 18 sati kontrolisaće sve republičke inspekcije, komunalne inspekcije Gradske uprave, Komunalna milicija i Policijska uprava Grada Kruševca. Član gradskog Štaba za vanredne situacije, Dušan Todorović kaže da su ove mere iznuđene brzinom širenja zaraze i da sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja građana. On je ocenio da se dosadašnjih mera i preporuka za suzbijanje epidemije nisu pridržavali svi građani.

U okviru novih mera u suzbijanju zaraze na snazi je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, samoizolacije, kao i svih ostalih protivepidemijskih mera. Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Povezano