petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Od 20. decembra uslov za ulazak u Srbiju – negativan PCR test – za srpske državljane alternativa kućna izolacija

Od 20. decembra uslov za ulazak u Srbiju – negativan PCR test – za srpske državljane alternativa kućna izolacija

U borbi protiv kovida 19 na današnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove protivepidemijske mere. Usvojen je zahtev medicinskog dela kriznog štaba da uslov svima, pa i našim državljanima, za ulazak u Srbiju bude negativan PCR test. Ta mera će važiti od 20. decembra do 10. januara.

-Što se tiče naših građana koji dolaze iz inostranstva, Ustav im garantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Ukoliko nemaju PCR test, biće u obavezi da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koja može da se prekine ako urade test u tom periodu, rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

-Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je apelovala na sve da se ove godine veliki praznici proslave u najužem krugu porodice te da se i tada pridržavamo svih preventivnih mera.

-Niko neće naravno kontrolisati slave po kućama, ali treba imati zdravu atmosferu i da porodični domovi i okupljanja ne budu mesta gde ćemo se zaraziti, kazala je doktorka Kisić Tepavčević.

Povezano