utorak, 19. januar 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 50%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Praznici mogu da izazovu i negativne emocije, slične anksioznim i depresivnim stanjima

Praznici mogu da izazovu i negativne emocije, slične anksioznim i depresivnim stanjima

Praznična okupljanja za neke su trenutak porodične harmonije i razmene iskustava i emocija, ali kod nekih, posebno onih koji žive sami mogu da izazovu negativne emocije, slične anksioznim i depresivnim stanjima. Svako može da na sebi svojstven način da pokrene sopstvene mahanizme i olakša situaciju, ako je pre toga pažljivo sagleda, savetuje psiholog Doma zdravlja Kruševac Vojislav Đinđić.

Mimo očekivanja, da je ograničeno vreme i smanjeno drugeženje najviše pogodilo mlade ljude, Đinđić dodaje da su mladi i ranije najviše komunicirali preko društvenih mreža, a i dalje su u najtežoj situaciji oni koji žive sami.

Ukoliko imate potrebu da sa stručnim licem popričate o nekoj situaciji koja za vas u izvesnom momentu izgleda nerešiva pozovite neko psihološko savetovalište. Ipak, ne treba se uvek plašiti straha  koji je normalno stanje u određenim situacijama.

Kada je reč o strahu od virusa, nošenje maske i držanje distance i psihološki štite, a strah, kao prirodna emocija, motiviše nas da se zaštitimo, što  je i ključno u ovom trenutku, saglasni su psiholozi.

Povezano