sreda, 23. jun 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
31°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Kraj zimskog raspusta – kruševačke škole spremne za početak nastave

Kraj zimskog raspusta – kruševačke škole spremne za početak nastave

Bliži se kraj zimskog raspusta, učenici se od 18. januara vraćaju u školske klupe, ali i na onlajn nastavu. U školama će se, kao i do sada, strogo poštovati sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ali pojačano istakao je načelnik Školske uprave Kruševac, Zoran Asković.

Sam način funkcionisanja nastave biće kao od 1. septembra. Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole deliće se u dve grupe, a časovi će trajati 30 minuta. Učenici od petog do osmog razreda će ići tri dana u školu, a dva dana će imati onlajn nastavu, dok će srednjošklci biti podeljeni tako što će jedna nedelje dva razreda biti u školi, a dva na onlajn nastavi i tako će se smenjivati.

Školska uprava je snimila časove za onlajn nastavu, a što se tiče obolelih među učenicima i nastavnicima , Asković je istako da je to do sada veoma mali broj, ali i uputio apel roditeljima da deci mere temperaturu pre polaska u školu i da ih nikako ne šalju ako imaju neke simptome virusa.

Povezano