utorak, 19. januar 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

Predsednik Vučić na Zlatiboru: Očekujem da ćemo biti u stanju da vakcinišemo 80 odsto nacije

Predsednik Vučić na Zlatiboru: Očekujem da ćemo biti u stanju da vakcinišemo 80 odsto nacije

Foto: Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je veliki odziv za dobrovoljno prijavljivanje za vakcinaciju, dodajući da očekuje da će Srbija biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije.

Aleksandar Vučić je još jednom pozvao sve građane da se vakcinišu.

„Danas nam se za manje od dva sata telefonskog prijavljivanja za vakcinu javilo više od 17.000 ljudi. Moraćemo da otvorimo nove linije da bismo mogli da primimo sve koji žele da se prijave“, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da će država biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije, a da će želju za vakcinacijom iskazati više od 90 odsto.

„Što govori da su oni sa besmislenim teorijama zavere u manjini, ali su glasni i ništa više od toga“, konstatovao je Vučić.

Na pitanje kada će se on vakcinisati, i da li će sačekati kinesku vakcinu, s obzirom na informacije da je efikasnost kineske, „Sinovakove“ vakcine, nešto veća od 50 odsto, Vučić je rekao da će svakako primiti vakcinu, svejedno koju, te da će Srbija dobiti drugu kinesku vakcinu, „Sinofarmovu“, koja je nešto drugačija.

„Pozivam sve da prime vakcinu. Ja nisam od onih koji su potrčali da prime vakcinu, želim da delim sudbinu svih ljudi. Svejedno mi je koju ću ja, kao i članovi moje porodice, vakcinu primiti“, rekao je Vučić.

Panoramska žičara na Zlatiboru biće veliki podstrek za razvoj Zlatibora i celog Zlatiborskog okruga, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će država još pomoći za dalji razvoj tog dela zemlje.

„Država će pomoći koliko može“, naglasio je Vučić u obraćanju novinarima posle otvaranja žičare na Zlatiboru.

Kazao je da će država pomoći da se izgradi obilaznica oko Zlatibora, za koju treba izdvojiti oko dva miliona evra, kao i da će država pomoći oko izgradnje puta do Ponikvi u dužini od devet kilometara.

Vučić je naveo da će se graditi tu i najmoderniji kompleksi sportskih terena.

To će sve pomoći da se tu privuče još više turista, dodao je Vučić.

Čestitao je predsedniku Opštine Čajetina Milanu Stamatoviću na tom projektu i svima koji su u njemu učestvovali.

Stamatović je zahvalio Vučiću što je razumeo da taj projekat ima nacionalni značaj i izrazio nadu da će ta opština još bolje sarađivati sa državom u narednom periodu.

Izrazio je očekivanje da će država u narednom periodu pokazati više razumevanja za decentralizaciju i istakao da je važno da se uvedu platni razredi, kako bi se isto vrednovao rad i u malim opštinama kao u velikim gradovima.

Dodao je da je Čajetina jedna od retkih opština koje imaju rast u broju novorođene dece na selu.

Upitan za sastanak specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Rikera, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

„Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta“, naglasio je on.

Vučić je rekao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

„Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila, neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima“, istakao je on.

Povezano