petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 1 m/s ISI
 

U Kruševcu počela masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa

U Kruševcu počela masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa

Tačno u podne u Kruševcu je u Hali sportova počela masovna imunizacija stanovništva. Pored Hale sportova Kruševljani će moći da se vakcinišu na još devets punktova. Na imunizaciji Kruševljana biće angžovano ukupno 20 lekara i isto toliko medicinskih sestara. 

Među prvima koji su danas u Hali sportova primili vakcinu protiv koronavirusa je i šezdesetsedmogodišnja Radojka Makragić.

Početak masovne imunizacije Kruševljana obišla je gradonačelnica Jasmina Palurović. Pozvavši sugrađane da se vakcinišu protiv koronavirusa, Palurović je rekla da je za one koji nemaju pristup portalu  eUprava, otvoren kol centar za prijavu za vakcinaciju.

U Hali sporetova se nalaze 5 boksova za imunizaciju u kojima rade po jednan lekar i po dve medicinske sestre. Direktorka Doma zdravlja Marina Kostić kaže da će pored ovog u Kruševcu biti organizovano još 9 punktova; 4 u gradskim ambulantama i 5 u seoskim. Prema njenim rečima ukupno će biti angažovano 20 lekara i isto toliko medicinskih sestara.

Direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje Predrag Pavlović, ocenio je da je masovna imunizacija u Kruševcu organizovana veoma brzo.

Inače, povodom početka masovne imunizacije u Srbiji, jutros su predsednik srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavali sednicom državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju. Putem video linka na sednici je, kao jedna od 7 najvećih lokalnih samouprava u državi, učestvovao i tim iz Kruševca. Pored gradonačelnice Jasmine Palurović u lokalnm timu bili su i direktorka Doma zdravlja Marina Kostić i direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac Predrag Pavlović.

Povezano