nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
12°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 42%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

I ove godine klizalište u gradu

I ove godine klizalište u gradu

I ove godine Gradska uprava obezbedila je Kruševljanima i svima koji žive na teritoriji grada, da upoznaju i da se oprobaju u jednom od zimskih sportova – klizanju.

U tri naselja su otvorena dečja igrališta opremljena mobilijarima i tartan podlogom na kojoj je minimalna mogućnost povrede.

Prvi put klizalište u Kruševcu otvoreno 2012. godine,kada je gradonačelnik bio Bratislav Gašić, a poštujući dobru tradiciju, Gradska uprava krajem decembra pred novogodišnje praznike, na Trgu Kosturnica otvorila je klizalište.

-Zbog koronavirusa uslovi pod kojima su sugrađani koristili klizalište na osnovu preporuka Zavoda za javno zdravlje, bili su donekle ograničavajući, odnosno u istom trenutku 100 osoba je moglo da se nađe na ledu ali je zbog još veće bezbednosti i sigurnosti samo po 50 klizača koristilo led, tako da je i posećenost bila nešto manja u odnosu na prethodne sezone, rekao je pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu, Vladimir Petrović.

I naredne zimske sezone grad planira da postavi klizališta, kako bi se što veći broj osoba svih generacija oprobale, opustile na ledu i savladale klizanje kao jednu od izuzetno zdravih sportskoh diciplina a posebno kada je klizalište na otvorenom i u vreme kada je nemoguće koristiti zbog vremenskih uslova naprimer teretane na otvorenom kojih je na teritoriji grada pet a izgrađene su uz pomoć Ministarstva omladine i sporta. Sa lepim vremenom sve je više dece koja u parkovima koriste mobilijare za igru a ovih dana otvorena su i nova igrališta, dodao je Petrović.

Na osnovu konkursa Ministarstva omladine i sporta, 27 igrališta u jedanaest gradova Srbije finansirala je Evropska unija, a Kruševac je dobio tri.

Povezano