ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
-4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 71%
Brzina vetra: 4 m/s SSZ
 

Godišnji sastanak Upravnog odbora nacionalne sekcije Internacionalne policijske asocijacije

Godišnji sastanak Upravnog odbora nacionalne sekcije Internacionalne policijske asocijacije

U Kruševcu je danas održan godišnji sastanak Upravnog odbora nacionalne sekcije Internacionalne policijske asocijacije. Učestvovali su predstavnici svih regija u Srbiji, a pored analize urađenog u prethodnom periodu, bilo je reči i o planovima za ovu godinu.

Internacionalna policijska asocijacija – IPA, najveća je policijska organizacija na svetu – formirana je 1. januara 1950. Pod motom „Služenje kroz prijateljstvo“ ova organizacija okuplja policije u oko 70 država.  Godišnji sastanak Upravnog odbora nacionalne sekcije Internacionalne policijske asocijacije svake godine održava se u drugom gradu. Ove godine domaćin je bio Kruševac. Predsednik Internacionalne policijske asocijacije Srbije, akademik profesor doktor Nebojša Pantelić rekao je da je na sastanku Upravnog odbora pored analize urađenog u prethodnom periodu, bilo je reči i o planovima za ovu godinu.

Domaćin sastanka, predsednik IPA Regije Kruševac, Aleksandar Barić podsetio je da je Regija Kruševac osnovana kada i nacionalna sekcija organizacije.

IPA je registrovana na temelju svojih ciljeva pri Savetu Evrope i UN sa savetodavnim statusom kao međunarodna organizacija. IPA Sekcija Srbija primljena je u punopravno članstvo 2007. godine.

 

Povezano