subota, 17. april 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Preminuo poznati karatista Oliver Tomić Oli

Preminuo poznati karatista Oliver Tomić Oli

Dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ, majstor karate sporta i nosilac crnog pojasa sedmi dan, preminuo je u 68. godini

Oliver Tomić je sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 je postao najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, a sa 17 godina i šampion Jugoslavije. Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije, prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac, član KK „Kruševac“, i KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik Karate kluba Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

– Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao, a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo. Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije – rečeno je u Sportskom savezu grada Kruševca.

Oliver Tomić biće sahranjen danas, na Novom groblju u Kruševcu, u 14 sati.

Povezano