utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Ekipa stomatološke ordinacije zaustavila krvarenje muškarcu kome je juče prerezana vratna arterija

Ekipa stomatološke ordinacije zaustavila krvarenje muškarcu kome je juče prerezana vratna arterija

Da u svakom zlu ima bar malo sreće, svedoči i jučerašnja reakcija mladih lekara i medicinskih sestara. Ovaj događaj svedoči da je urgentno ukazana prva pomoć najbitnija kada su iznenadne i neočekivane povrede u pitanju.

Naime, juče nešto  pre 16 sati, na uglu Takovske i Šumatovačke ulice u Kruševcu u po bela dana  dogodio se incident kategorisan kao pokušaj ubistva. Nakon verbalne svađe  dvojice muškaraca oko parking mesta, jedan od njih je potegao nož i drugom muškarcu prerezao vratnu arteriju. Iako teško povređen , ranjeni muškarac je pomoć potražio u stomatološkoj ordinaciji, gde je tim mladih lekara uspeo da zbrine povređenog, zaustavi obilno krvarenje i spreči smrtni ishod. Prva pomoć ukazana brzo i stručna, sačuvala je jedan ljudski život. Junaci jučerašnjeg dana su mladi doktori stomatologije Dejan Arsić i Ivan Rakić i medicinska sestra Jasmina Stojanović

Specijalista maksiofacijalne i oralne hirurgije doktor Milutin Drenovac, ističe da je srećan u što svom timu ima  ovako spretne i stručne mlade lekare, ali dodaje da je iznezađen i reakcijom povređenog, jer je kod takvih povreda često promenjana i svest.

Povezano