četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 64%
Brzina vetra: 3 m/s JJZ
 

Potpisan Međuopštinski sporazum o saradnji i načinu upravljanja i održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Potpisan Međuopštinski sporazum o saradnji i načinu upravljanja i održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

 

U prisustvu načelnika Branislava Vesića, danas je u Rasinskom upravnom okrugu potpisan Međuopštinski sporazum o saradnji i načinu upravljanja i održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Brus i opštini Blace.

Ovaj izuzetno važan dokument potpisali su gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, predsednik opštine Brus Valentina Milosavljević i predsednik opštine Blace Ivan Burgić.

Uvodnu reč dao je načelnik Branislav Vesić koji je najpre istakao značaj projekta za čitav okrug i konačno rešenje dugoročnog ekološkog problema za stanovnike Kruševca, Brusa i Blaca. Izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, smanjiće se zagađenje jezera „ Ćelije“ i obezbediti zdrava pijaća voda za brojne konzumente.On je podsetio i na sve kompleksne aktivnosti koje su prethodile potpisivanju današnjeg krunskog dokumenta.Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović zahvalila se predsednicima opština Brus i Blace na saradnji, naglasivši da je osim realizacije konkretnih ciljeva ovog Projekta, bitno i podsticanje, odnosno ostvarivanje međuopštinske saradnje i udruživanja i na drugim poljima. „ Ovo potpisivanje može poslužiti kao primer dobre prakse integrisanja“, zaključila je Gradonačelnica.Predsednici opština Brus i Blace izrazili su zahvalnost Gradu Kruševcu kao inicijatoru Projekta i za podršku i pomoć u svim segmentima. Zajedničko učešće tri lokalne samouprave uticaće podsticajno na ubrzanje odvijanja aktivnosti.Na sastanku koji je organizovan u skladu sa  odlukama Kriznog štaba, učešće je uzeo i predsednik Radnog tima i pomoćnik gradonačelnika Kruševca za ekologiju Ivan Parezanović. On je govorio o dobroj saradnji članova Radnog tima i saradnji sa SKGO.

Povezano