subota, 17. april 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

U kruševačkoj Kancelariji za mlade održan sastanak predstavnika Kancelarije i Saveta za mlade grada

U kruševačkoj Kancelariji za mlade održan sastanak predstavnika Kancelarije i Saveta za mlade grada

U kruševačkoj Kancelariji za mlade održan je „Dijalog za mlade“, kao sastanak između predstavnika mladih iz Kancelarije i juče oformljenog Saveta za mlade grada Kruševca. Dijalog je organizovan u okviru projekta „Podmladi demokratiju“ koji sprovodi Fondacija ARKA.

Kruševac je, pored Leskovca ,Čačka, Bajne Bašte i Ivanjice, jedan od pet gradova u Srbiji koji je izabran da Fondacija ARKA sprovede projekat „Podmladi demokratiju“. Koordinator projekta Mila Lukić objašnjava da je cilj projekta, koji je ušao u treću godinu realizacije, da se unapredi aktivno učešće mladih na lokalu u javnom i društvenom životu. Ova, druga faza projekta, nastavlja se realizacijom „Dijaloga mladih“ u tih pet lokalnih zajednica, kao sastanak sa lokalnim vlastima  kako bi se našao mehanizam učešća mladih na lokalnom nivou.

Od juče je u Gradskoj upravi Kruševac i zvanično formiran Savet za mlade koji ima za cilj da unapredi položaj ove populacije baveći se svim pitanjima koja su u interesu mladih. Vladimir Petrović pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport, izabran je za  potpredsednika Saveta za mlade.

Projekat „Podmladi demokratiju“ koji sprovodi Fondacija ARKA je prvi nacionalni projekat dijaloga mladih u Srbiji koji finansira Evropska unija kroz program ERASMUS PLUS.

Povezano