nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
24°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 2 m/s ISI
 

KRUŠEVAC: Uhvaćeni u krivolovu

 

fotografije Lovačkog udruženja Kruševac

Lovočuvarska služba Lovačkog udruženja Kruševac je tokom vikenda otkrila više lica u krivolovu, na dve lokacije na teritoriji grada Kruševca. Najpre su u subotu u prepodnevnim satima u ataru sela Velika Lomnica, na potezu „Koštan“, otkrivena dva lica, koja su zatečena u momentu obilaska prethodno postavljenih zamki za hvatanje divljih svinja.

 

Protiv ovih lica biće sproveden odgovarajući disciplinski postupak. U drugom slučaju lovo-čuvarska služba je u noći između subote i nedelje, u ataru sela Veliki Šiljegovac, na potezu zvanom „Vodica“, zatekla dva muškarca u zabranjenom lovu. Kod jednog lica je pronađena i puška, koju je to lice posedovalo bez zakonskog odobrenja. Ova lica su prijavljena kruševačkoj Policiji, koja će u daljem postupku preduzeti adekvatne mere u skladu sa zakonskom regulativom.

Iz Lovačkog udruženja Kruševac, ističu zadovoljstvo zbog uspešno sprovedenih akcija kojima se staje na put onima koji nelegalnim radnjama uništavaju lovišta. Kako smo saznali lovo-čuvarska služba od nedavno je opremljena savremenih sredstvima za monitoring i kontrolu lovnih područja, koji im znatno olakšavaju posao u sprečavanju pokušaja krivolova.

Povezano