četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 64%
Brzina vetra: 3 m/s JJZ
 

Tokom vikenda ekipe Službe hitne medicinske pomoći imale 54 izlaska na teren

Tokom vikenda ekipe Službe hitne medicinske pomoći imale 54 izlaska na teren

Službi hitne medicinske pomoći u Kruševcu tokom vikenda najviše su se javljali kardio-vaskularni bolesnici sa smetnjama u regulisanju krvnog pritiska, a s obzirom na aktuelnu vremensku situaciju poseban oprez se ovih dana sugeriše učesnicima u saobraćaju.

U vikendu za nama, ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kruševcu imale su 54 izlaska na teren, od čega samo 6 na javna mesta, što je nešto manje nego što je uobičajano – rekla je za RTK načelnica ove službe dr Gordana Simić. Jedna osoba je bila pod uticajem alkohola, a zabeležena je i saobraćajna nezgoda prilikom koje je oboren pešak rođen 1988. godine.

Najviše su se javljali kardio-vaskularni bolesnici sa smetnjama u regulisanju krvnog pritiska. Aktuelne vremenske prilike utiču nepovolјno na te, ali i na osobe sa respiratornim i reumatskim tegobama.

S obzirom da meteoropatske reakcije mogu biti izražene i u vidu smanjene koncentracije i prisebnosti, načelnica Službe hitne medicinske pomoći apelovale je na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez.

Povezano